Marjorie Spaargaren praktijk lichaamsgerichte therapie psychotherapie haarlem

Echt zijn, laten zijn, jezelf zijn

 

Mijn missie is om je bewust te laten worden van je (verdedigings) patronen. Dat wat jou in de weg zit. Zodat je weer de ruimte krijgt voor jezelf en te zijn wie je wilt zijn.

 

 

 

Sinds lange tijd ben ik geïnteresseerd in wat mensen beweegt. En vooral wat mensen beweegt om zich te verbergen, om zich te verstoppen achter een verdediging of een ‘masker’ op te zetten.  Hiernaast ben ik al sinds vele jaren geïntrigeerd door de adem en het lichaam en hoe je hiermee tot inzicht en verruiming van jezelf kan komen.

Zelf heb ik mij ook bewogen door moeilijke perioden. Zo heb ik veel gezocht in wat mij gelukkig zou maken en zou bevrijden van verstikkende gevoelens uit het verleden. In mijn zoektocht heb ik mooie dingen gevonden, en ook de realisatie dat er niet een ‘quick fix’ is. Maar dat er wel dingen zijn die werken voor een langere periode. Zoals het in beweging blijven; contact te leggen met mijn lichaam, met wat er zich in mij beweegt, hier bij stil te staan, mee te bewegen en het te laten zodat het gek genoeg ook weer gaat stromen. Het is niet altijd een makkelijke weg, maar wel een weg met diepgang, met inzicht, met voldoening en voor mij een weg met ‘echtheid’. Echt voelen wie ik ben, wat ik ben en kan laten zijn wie ik ben.

 

Ik geef sinds enkele jaren Lichaamsgerichte Psychotherapiesessies na het afronden van de studie Integratieve Psychotherapie (Lichaamsgerichte Psychotherapie) bij BodyMindOpleidingen. Mijn praktijk bevindt zich in Haarlem. 

Hiervoor heb ik de studie Maatschappelijk Werk en Dienstverlening gedaan en in de welzijnssector gewerkt. Hiernaast heb ik diverse cursussen in lichaamswerk en ademtherapie gegeven.